Toelichting reinigingsweken

De kracht van reinigen 

Wil je graag een reinigingskuur meemaken? Tot en met 2019 hielden we de weken in Kuurcentrum Fontana. Helaas, is onze samenwerking gestopt. In 2021 gaan we weer een aantal keren per jaar onder leiding van team Kleipool een kuur organiseren. Een reinigingskuur is een weldaad voor lichaam en geest.

Waarom een reinigingsweek?

Het reinigen of kuren wint sterk aan populariteit. Steeds meer wordt het belang ervan voor onze gezondheid ervaren en erkend. Ook vanuit de wetenschap worden de traditionele reinigingsprincipes meer en meer bevestigd. Een goede gezondheid gaat gepaard met gepaste en adequate reiniging. Dit geldt zowel preventief voor je gezondheid als dat het reinigen bij ziekte en klachten kan worden ingezet.

Deelname aan de reinigingsweek is een effectieve manier om goed voor lichaam en geest te zorgen:

 • Herstel tijdens of na een ziekteperiode
 • Bij symptomen van emotionele overbelasting of bij juist het voorkomen hiervan
 • Een grote stimulans voor het immuunsysteem
 • Het vrijmaken en uitscheiden van afvalstoffen
 • Simpel omdat we onszelf en ons lichaam die rust, herstel, transformatie en/of bezinningstijd zó gunnen.

Daarnaast biedt de reinigingsweek gelegenheid om stil te staan bij hoe het nu echt met je is gesteld: Fysiek, energetisch, psychisch, spiritueel.

Hoe en wat over de week

De invulling van de komende reinigingsweken, als ook de locatie(s) moeten zich nog uitkristalliseren, zodra we meer weten zullen we dit melden.

Het programma biedt tijd en ruimte voor het delen van ervaringen en inzichten.

Door het begeleidend team (arts, therapeut en yogadocent, psycholoog, en gastvrouw) zal aandacht worden gegeven aan ademhaling, beweging, houding en concentratieoefeningen. Als extra reiniging bieden wij in deze week de gelegenheid om gebruik te maken van een hoge darmspoeling. Lees meer over colon hydrotherapie.

Gedurende de reinigingsweek worden er alleen sappen en bouillons geserveerd. De spijsvertering komt hiermee tot rust en het detoxen krijgt hierdoor alle ruimte.

Aanmelding

Aanmelden reinigingsweek

Na aanmelding wordt  een intakeformulier toegestuurd. Ook ontvang je een brief met informatie ter voorbereiding van de week.

De prijs voor deelname aan deze week bedraagt € 1150,- p.p. voor een kamer alleen. Kom je samen met iemand en wil je de kamer delen, dan is het bedrag € 1025,- p.p. Voor deelnemers tot 25 jaar geldt een aantrekkelijk jongerentarief. Informatie hierover kan opgevraagd worden bij het secretariaat van praktijk Kleipool.

Bij deze prijs is inbegrepen:

 • Het verblijf
 • De begeleiding van de reinigingsweek
 • De sappen en bouillons
 • Dagelijks programma inclusief beweging onder begeleiding
 • Een individueel waar-sta-je-gesprek
 • Consult(en) bij de arts
 • Dagelijks onderricht over voeding en Ayurveda
 • Een hoge darmspoeling

Op verzoek is het mogelijk een gespecificeerde nota te ontvangen.

Data 2020

In 2020 zullen er geen reinigingsweken plaatsvinden.

 

“Ons team ondersteunt je graag in één van deze weken.”

 

Heb je vragen over deelname aan een van de reinigingsweken, dan kun je deze stellen via het contactformulier op deze website.

Aanmelden reinigingsweek

In verband met de Corona-crisis zijn in de praktijk tot nader orde aangepaste maatregelen van kracht. Indien u een afspraak wil inplannen zullen de praktische regels met u worden besproken. Voor bestaande patiënten is het ook mogelijk een telefonisch consult in te plannen.